Lessen
Aantal vragen: 20
Goed: 0
Fout: 0
de koolhydraat:
- met veel afwisseling, steeds iets anders
- een voedingsstof die zorgt voor energie en brandstof voor je lichaam. Het zit veel in bijvoorbeeld brood en pasta
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
het verzadigd vet:
- een soort vet, zoals boter
- met veel afwisseling, steeds iets anders
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
in balans:
- een maat voor de hoeveelheid energie in eten
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
- in evenwicht
het eiwit:
- iemand die geen vlees en vis eet
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
de vegetariƫr:
- in evenwicht
- een deel van een plant, dat lijkt op een draad
- iemand die geen vlees en vis eet
(vet) opslaan:
- vet bewaren in je lichaam
- melk en alle etenswaren die van melk zijn gemaakt. Bijvoorbeeld yoghurt, kwark en kaas
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
gevarieerd:
- met veel afwisseling, steeds iets anders
- vet bewaren in je lichaam
- wat je elke dag eet en hoe laat
leveren:
- een soort vet, zoals olie
- Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden
- wat je elke dag eet en hoe laat
voedzaam:
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
- een product dat je kunt eten in plaats van vlees
de calorie:
- vet bewaren in je lichaam
- een maat voor de hoeveelheid energie in eten
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
de pasta :
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- melk en alle etenswaren die van melk zijn gemaakt. Bijvoorbeeld yoghurt, kwark en kaas
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
voldaan :
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- in evenwicht
het eetpatroon :
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- wat je elke dag eet en hoe laat
- een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven
de vezel:
- een product dat je kunt eten in plaats van vlees
- een deel van een plant, dat lijkt op een draad
- opmaken door het te gebruiken
de vleesvervanger:
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- een product dat je kunt eten in plaats van vlees
- met veel afwisseling, steeds iets anders
de peulvrucht:
- iemand die geen vlees en vis eet
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
de zuivel:
- een soort vet, zoals boter
- melk en alle etenswaren die van melk zijn gemaakt. Bijvoorbeeld yoghurt, kwark en kaas
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
verbruiken:
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
- iemand die geen vlees en vis eet
- opmaken door het te gebruiken
de vitamine :
- een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- een soort vet, zoals boter
het onverzadigd vet:
- een soort vet, zoals olie
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
- vet bewaren in je lichaam