Lessen
Aantal vragen: 20
Goed: 0
Fout: 0
gevarieerd:
- iemand die geen vlees en vis eet
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
- met veel afwisseling, steeds iets anders
voldaan :
- in evenwicht
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- iemand die geen vlees en vis eet
de vleesvervanger:
- iemand die geen vlees en vis eet
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
- een product dat je kunt eten in plaats van vlees
de vitamine :
- een product dat je kunt eten in plaats van vlees
- een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven
- een maat voor de hoeveelheid energie in eten
de pasta :
- een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven
- Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
de vezel:
- een deel van een plant, dat lijkt op een draad
- opmaken door het te gebruiken
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
de peulvrucht:
- iemand die geen vlees en vis eet
- opmaken door het te gebruiken
- lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon
de zuivel:
- iemand die geen vlees en vis eet
- met veel afwisseling, steeds iets anders
- melk en alle etenswaren die van melk zijn gemaakt. Bijvoorbeeld yoghurt, kwark en kaas
het eiwit:
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
de vegetariƫr:
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
- iemand die geen vlees en vis eet
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
het eetpatroon :
- Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden
- wat je elke dag eet en hoe laat
- iemand die geen vlees en vis eet
voedzaam:
- een deel van een plant, dat lijkt op een draad
- vet bewaren in je lichaam
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
leveren:
- met veel afwisseling, steeds iets anders
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden
de calorie:
- een maat voor de hoeveelheid energie in eten
- een voedingsstof die zorgt voor energie en brandstof voor je lichaam. Het zit veel in bijvoorbeeld brood en pasta
- met veel afwisseling, steeds iets anders
in balans:
- een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven
- in evenwicht
- een maat voor de hoeveelheid energie in eten
(vet) opslaan:
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
- vet bewaren in je lichaam
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
het onverzadigd vet:
- Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden
- een soort vet, zoals olie
- een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen
verbruiken:
- opmaken door het te gebruiken
- een voedingsstof die zorgt voor energie en brandstof voor je lichaam. Het zit veel in bijvoorbeeld brood en pasta
- Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti
het verzadigd vet:
- iemand die geen vlees en vis eet
- een deel van een plant, dat lijkt op een draad
- een soort vet, zoals boter
de koolhydraat:
- voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen
- tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel
- een voedingsstof die zorgt voor energie en brandstof voor je lichaam. Het zit veel in bijvoorbeeld brood en pasta