Lessen
Aantal vragen: 20
Goed: 0
Fout: 0
in evenwicht:
- voedzaam
- in balans
- de vegetariƫr
een soort vet, zoals boter:
- de peulvrucht
- het verzadigd vet
- de vleesvervanger
tevreden. Als je goed gegeten hebt, heb je dat gevoel:
- gevarieerd
- de pasta
- voldaan
een deel van een plant, dat lijkt op een draad:
- de vezel
- de zuivel
- leveren
een stof die in eten zit en die je nodig hebt om gezond te blijven:
- de vitamine
- verbruiken
- de zuivel
vet bewaren in je lichaam:
- (vet) opslaan
- de peulvrucht
- de vezel
iemand die geen vlees en vis eet:
- het verzadigd vet
- voldaan
- de vegetariƫr
een product dat je kunt eten in plaats van vlees:
- de koolhydraat
- de vleesvervanger
- het verzadigd vet
Italiaans eten van deeg. Bijvoorbeeld macaroni en spaghetti:
- de koolhydraat
- het onverzadigd vet
- de pasta
lange vrucht met boontjes erin, bijvoorbeeld een boon:
- gevarieerd
- de peulvrucht
- in balans
met veel afwisseling, steeds iets anders:
- de vleesvervanger
- de koolhydraat
- gevarieerd
melk en alle etenswaren die van melk zijn gemaakt. Bijvoorbeeld yoghurt, kwark en kaas:
- (vet) opslaan
- de zuivel
- de vitamine
een voedingsstof die zorgt voor energie en brandstof voor je lichaam. Het zit veel in bijvoorbeeld brood en pasta:
- de koolhydraat
- het onverzadigd vet
- voedzaam
een soort vet, zoals olie:
- de vezel
- verbruiken
- het onverzadigd vet
voedzaam eten laat het gevoel van honger snel verdwijnen:
- de vezel
- de koolhydraat
- voedzaam
opmaken door het te gebruiken:
- het onverzadigd vet
- voedzaam
- verbruiken
Geven, zodat er iets mee gedaan kan worden:
- het verzadigd vet
- leveren
- (vet) opslaan
wat je elke dag eet en hoe laat:
- de vitamine
- voedzaam
- het eetpatroon
een voedingsstof die nodig is om je lichaam mee op te bouwen:
- het eiwit
- de vezel
- (vet) opslaan
een maat voor de hoeveelheid energie in eten:
- voedzaam
- de calorie
- gevarieerd